Låssystem

Uppsala Säkerhetsteknik är en helhetsleverantör av säkerhetstjänster i Uppsala- och Stockholmsområdet. Tillsammans med våra partners erbjuder vi alla tjänster relaterade till lås – från projektering och montering av kompletta låssystem till uppgradering och underhåll. Vi levererar även passersystem, inbrottslarm och dörrautomatik till det kompletta lås- och säkerhetssystemet.

Ett bra låssystem utgör grunden i ett säkerhetssystem. Inom området lås finns en mängd produkter som tillgodoser de mest skiftande behov och som kan kombineras för att skapa flexibla helhetskoncept. Uppsala Säkerhetsteknik erbjuder allt från traditionella mekaniska lås till moderna elektroniska och digitala kodlås.

Mekaniska lås

Mekaniska lås passar för den som föredrar att sköta låsningen med nyckel, och detta är fortfarande de lås som är vanligast i våra dörrar. En mekanisk låsenhet består av ett låshus, en låscylinder, ett slutbleck samt låsbeslag och eventuella tillbehör. Det traditionella låset med cylinder och en nyckel som är ”sågad” på ett visst sätt utgör ofta grunden till låsning av de flesta typer av utrymmen som bostad, tvättstuga och cykelrum. Mekaniska lås har utvecklats och är idag ännu säkrare med nya funktioner.

Elektroniska och Digitala lås

Elektroniska dörrlås kan användas i de flesta miljöer och låssystem och kan installeras på allt från innerdörrar till tunga ytterdörrar där det finns krav på en snabb låsfunktion. Ett ellås kan kombineras med olika styrfunktioner, som till exempel olika digitala kodlås eller passersystem för att ge dig både den säkerhet och användarvänlighet du vill ha.

Smarta lås är ett samlingsnamn på elektroniska och digitala lås, och ett digitalt lås är ett elektroniskt lås utan nycklar. Digitala lås öppnas med en bricka, kod eller app och finns sedan några år tillbaka även för villa- och lägenhetsdörrar. Säkerhetsnivån är lika hög som ett mekaniskt lås ur inbrottshänseende.

Digitala låssystem blir allt vanligare. Många ser fördelarna med att kunna programmera om lås och nycklar och slippa problem med traditionella nycklar som tappats bort. Det finns många olika typer av digitala låssystem, och man kan till exempel låsa upp dörren med mobiltelefonen eller med en programmeringsbar nyckel. Vi hjälper er att välja den lösning som passar bäst för era behov.

LockR

Experter på lås

Uppsala Säkerhetsteknik har lång erfarenhet av lås och låssystem för alla typer av verksamheter, och tack vare en stor kundkrets med varierande behov har vi en mängd idéer för effektiva lösningar. Hör av dig så får du ett kostnadsfritt förslag. Vi anpassar låssystemet efter dina önskemål och din verksamhet och hjälper dig att göra ditt företag till en säkrare och tryggare arbetsplats.

Kontakta oss

  • Behöver du byta lås?
  • Vill du ha ett digitalt/elektroniskt lås på dina dörrar?
  • Är säkerheten i mitt hem omhändertagen?

Kontakta oss